Värdegrund

Värdegrund

Prestation är lätt att förutsäga om man följer en enkel formel kan man med hög säkerhet förutsäga om en enskild individ eller en organisation kommer att prestera.

I korthet är prestation beroende av tre variabler

Miljö+Kompetens+Attityd= Prestation

Miljö

Om man ska prestera på topp nivå måste man ha tillgång till bra utrustning, vad det är beror på vilket område man verkar inom men en hockyspelare behöver bra klubba, bra skridskor o.s.v annars kan han inte prestera. Likadant är det med en rörmokare. Han måste ha tillgång till rätt verktyg annars kan han inte göra ett bra jobb. Men alla som har spelat golf vet att du kan köpa de allra, allra bästa prylarna men de utgör i vilket fall ingen garanti för framgång.

Kompetens

Man måste kunna hantverket för att prestera. En rörmokare måste kunna moka rör. En jurist måste kunna lagen. Om man inte har den kompetens som krävs kan man inte prestera. Trotts detta har nästa alla som är aktiva i arbetslivet någon gång träffat på någon som har den bästa utrustningen och alla kompetens i hela världen men som ändå inte presterar.

Attityd

Om man inte har rätt inställning till det man gör är allt annat meningslöst. När jag håller utbildningar för chefer händer det att jag frågar ”Om du får välja mellan två personer och den ena har all kunskap i hela världen men en dålig inställning och den andra har brister i sin kompetens men har precis rätt attityd till arbetet vem skulle du välja då ?

Sedan 2010 driver jag ett projekt som syftar till att hitta effektiva metoder för att bygga och utveckla företag och organisationer kultur, värderingar och attityder i organisationer. Vill du veta mer?

www.wildfire.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s